Cinemagraphs

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 08:40

Cinemagraphs zijn een speciaal soort foto's waarbij een deel van de afbeelding in beweging blijft, terwijl de rest stilstaat. Deze techniek creëert een fascinerend en hypnotiserend effect, waarbij het bewegende deel van de foto de aandacht van de kijker trekt.

 

Cinemagraphs zijn in feite een mix van een foto en een video. Ze worden meestal gemaakt door een video op te nemen en vervolgens één frame te selecteren om als stilstaande afbeelding te dienen. Daarna wordt de video op de achtergrond afgespeeld, waardoor één of meer elementen in de foto in beweging komen en de illusie van beweging wordt gecreëerd.

De beweging in een cinemagraph kan subtiel zijn, zoals het wuiven van een vlag of het bewegen van de bladeren in de wind, maar kan ook dramatischer zijn, zoals een persoon die door de afbeelding wandelt. De beweging in een cinemagraph is meestal zo subtiel dat het lijkt alsof de kijker naar een stilstaande afbeelding kijkt, maar de beweging geeft de afbeelding net dat beetje extra dat hem interessanter en aantrekkelijker maakt.

Cinemagraphs worden vaak gebruikt op sociale media, op websites en in digitale advertenties, omdat ze de aandacht van de kijker kunnen trekken en langer kunnen vasthouden dan een gewone stilstaande afbeelding.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.