Auteursrecht 2

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 17:00

Als je problemen hebt met het auteursrecht van jouw fotografie, dan kun je verschillende instanties benaderen voor hulp. Hier zijn enkele opties:

 

  1. Auteursbond: De Auteursbond is een belangenvereniging voor schrijvers en vertalers, maar zij bieden ook ondersteuning aan fotografen. Zij kunnen je helpen bij het beschermen van jouw auteursrechten en bij het nemen van juridische stappen indien nodig.

  2. Nederlandse Fotografen Federatie (NFF): De NFF is een belangenorganisatie voor professionele fotografen in Nederland en biedt juridisch advies aan leden. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van licentieovereenkomsten, bij het vaststellen van de juiste prijzen voor jouw werk en bij het beschermen van jouw auteursrechten.

  3. Geschillencommissie Auteurscontractenrecht: De Geschillencommissie Auteurscontractenrecht is een onafhankelijke organisatie die geschillen op het gebied van auteurscontractenrecht behandelt. Als je een geschil hebt met een opdrachtgever of een andere partij over jouw auteursrechten, dan kun je hier terecht voor bemiddeling en bindende geschillenbeslechting.

  4. Advocatenkantoren gespecialiseerd in auteursrecht: Er zijn verschillende advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in het auteursrecht, waaronder het auteursrecht van fotografen. Zij kunnen je helpen bij het beschermen van jouw auteursrechten en bij het nemen van juridische stappen indien nodig.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat het auteursrecht automatisch ontstaat op het moment dat je een werk maakt en dat je geen formele registratie nodig hebt om het auteursrecht te claimen. Als jouw auteursrecht wordt geschonden, dan kun je contact opnemen met een van de bovengenoemde instanties voor hulp en advies.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.