Backup dag

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 01:00

Wereld Backup Dag is een jaarlijks terugkerende dag op 31 maart waarop het belang van regelmatig backuppen van je digitale gegevens wordt benadrukt.

Het doel van deze dag is om mensen eraan te herinneren hoe belangrijk het is om regelmatig backups te maken van belangrijke bestanden zoals foto's, documenten, video's en andere digitale content. Op deze manier kunnen verloren gegevens worden hersteld bij bijvoorbeeld een computerstoring, virusaanval of menselijke fout. Het is een dag waarop gebruikers worden aangemoedigd om een ​​backup te maken van al hun digitale gegevens en deze op te slaan op een veilige externe locatie, zodat ze deze altijd kunnen herstellen als dat nodig is.

Er zijn verschillende manieren om een backup van je foto's te maken:

  1. Externe harde schijf: Je kunt je foto's kopiëren naar een externe harde schijf als backup. Zo blijven de foto's veilig bewaard, en ben je er zeker van dat je geen foto's verliest als er iets gebeurt met je computer of telefoon.

  2. Cloudopslag: Er zijn veel cloudopslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox en iCloud die gebruikt kunnen worden om een backup van je foto's te maken. Dit betekent dat de foto's op afstand worden opgeslagen op servers van de aanbieder. Zo kun je op elk moment toegang krijgen tot je foto's en ben je beschermd tegen verlies of beschadiging.

  3. Fotoprogramma's: Er zijn veel fotobeheerprogramma's die een backup van je foto's kunnen maken, zoals Adobe Lightroom en Google Photos. Je kunt eenvoudig een back-up maken van je foto's met deze programma's door gebruik te maken van de automatische back-upfunctie.

Hoe dan ook, het is belangrijk om meerdere backups te maken en deze op verschillende locaties te bewaren. Zo blijven de foto's altijd veilig en toegankelijk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.