Komt een mens bij de dokter

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 21:04

Portretten en verhalen over zorg op maat | inclusieve zorg

In samenwerking met de alliantie Gezondheidszorg op Maat maakte stichting open mind de reizende tentoonstelling Komt een mens bij de dokter.

De tentoonstelling toont 19 portretten en ervaringsverhalen van patiënten en zorgverleners over inclusieve zorg.

Alle portretten, verhalen (NL/ENG) en meer informatie over inclusieve zorg vind je op komteenmensbijdedokter.nl/detentoonstelling

Afgelopen jaren heeft de Alliantie Gezondheidszorg op Maat, bestaande uit WOMEN Inc. COC Nederlanden Rutgers, zich ingezet voor gender- en lhbti-sensitieve zorg. Zorg waarbij rekening wordt gehouden met diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. Dit jaar gaan we samen nog meer bewustwording creëren over het belang van passende zorg voor iedereen. Dat gaan gebeurt door middel van een grote ‘reizende’ fototentoonstelling.

In de tentoonstelling zie en lees je verhalen uit de spreekkamer. Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ontmoet mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg. Portretten door Ernst Coppejans, verhalen Lara Aerts.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.