Dance foto expositie

Gepubliceerd op 19 oktober 2022 om 10:22

Woensdag 19 oktober vindt, op de eerste dag van Amsterdam Dance Event, de officiële opening van GOD IS A DJ plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. GOD IS A DJ is wereldwijd de eerste digitale fototentoonstelling, waar het werk van fotograaf Rutger Geerling is te zien. De expositie, samengesteld door Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht en gepresenteerd door Samsung, is tot en met 13 november in de Beurs van Berlage te zien. 


Rutger Geerling is sinds het begin van de negentiger jaren een graag geziene fotograaf op de grootste festivals ter wereld. Bijna dertig jaar lang heeft hij shows, artiesten, publiek, vuurwerk, nummer 1 DJ’s van de wereld en de ziel van de dancewereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Een periode waarin hij de elektronische muziekindustrie zag uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen. 

Geerling werd ‘hoffotograaf’ van bekende festivals als Sensation, Tomorrowland, Mysteryland en Ultra Music Festival. Daarnaast werkte hij samen met ’s werelds beste DJ’s, zoals Armin van Buuren, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, W&W en vele anderen. In 2015 sleepte Geerling de prestigieuze Dutch Pop Media Award binnen, mede naar aanleiding van zijn boek This is my church, over 20 jaar dance-fotografie.

Geerling kijkt uit naar de expositie: ‘Het is een mooi overzicht van die afgelopen dertig jaar, waarbij ik vrijwel alle aspecten heb proberen vast te leggen. Van het leven ‘on the road’ tot productie, van stages tot de helden achter de draaitafels, van de toewijding van de fans tot de allergrootste shows. Mijn digitale beelden komen enorm goed tot hun recht op de digitale TV’s van Samsung. Het mooie daarbij is dat de muziek de verbindende factor is. Dat is iets wat wij nodig hebben. Nu meer dan ooit.’ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.