Fototip : forum Groningen - Chinees Nieuwjaar Zaterdag 25 januari | 12.00 - 13.00

Gepubliceerd op 7 januari 2020 om 12:36

Chinees Nieuwjaar 2020 in forum groningen 

Bao Trieu/Blijd viert samen met jou het Chinees Nieuwjaar 2020 met een prachtige show. Het feest wordt  geopend met de Leeuwendans.

Draken en leeuwen

"Chinees Nieuwjaar is een hele belangrijke feestdag voor een kwart van de wereldbevolking", vertelt Earl Blijd, oprichter van de Chinese vechtsportschool Bao Trieu in Groningen. "Niet alleen in China, maar ook in veel andere Aziatische landen en daarbuiten wordt het gevierd. In Suriname, waar ik vandaan kom, is het zelfs een nationale feestdag." zegt Blijd, die zelf Chinees bloed heeft. Tijdens de Chinese nieuwjaarsviering worden draken- en leeuwendansen uitgevoerd om voorspoed te brengen. "Met de drakendans probeer je geluk en voorspoed te brengen voor de mensen", legt Blijd van vechtsportvereniging Bao Trieu uit. "De draak gaat achter de parel aan, die symbool staat voor wijsheid."

2020: Het jaar van de Rat

In de Chinese astrologie is het belangrijkste element het teken uit de Chinese dierenriem. Dat is wat betreft achtergrond en gebruik vergelijkbaar met de westerse dierenriem. In tegenstelling tot de maandelijkse sterrenbeelden wijzigt het teken van de Chinese dierenriem echter eens per jaar. Met de viering van het Chinees Nieuwjaar (afhankelijk van de stand van de maan in januari of februari) wijzigt het teken. Kinderen die gedurende het jaar geboren worden, krijgen het teken van het jaar als sterrenbeeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.