Jeroen Hofman

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 18:13

Jeroen Hofman nieuwe exposant ms Vlieland en ms Friesland
Fotograaf Jeroen Hofman is de nieuwe exposant op ms Vlieland en ms Friesland, twee veerboten van Rederij Doeksen. Zijn expositie van sfeerbeelden van de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling is in elk geval tot het eind van dit jaar te zien in het Café op Zee aan boord van ms Vlieland (Vlieland) en op het salondek van ms Friesland (Terschelling).
Annemieke van Brummelen, manager commerciële zaken bij Rederij Doeksen: “Het eerste dat ons opviel in het werk van Jeroen, was het bijzondere lijnenspel. In het landschap van de wadden vind je een keur aan patronen en door de manier waarop Jeroen fotografeert, is hij er uitstekend in geslaagd die – samen met verrassende details – vast te leggen. We zijn er heel trots op om zijn werk de komende maanden aan boord te mogen tonen.”
Fotograaf Jeroen Hofman (1976) werkt altijd vanaf een kraan op ongeveer 20 meter hoogte. Hij heeft deze werkwijze ontwikkeld om zijn fascinatie voor gelaagdheid in landschappen in beeld te kunnen brengen. Hofman studeerde fotografie aan KABK in Den Haag. Zijn grote doorbraak kwam met Playground (2011), waar hij oefenterreinen voor calamiteiten vastlegde op de manier die zijn signatuur is geworden. Hofman maakt naast vrij werk ook portretten. Hij won verschillende beurzen en prijzen, waaronder twee keer de Zilveren Camera: voor de serie Playground en in 2014 voor een portret van Hans van Manen.
https://www.jeroenhofman.com/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.